Briose insiropate cu lamaie

de lia maria in Prajituri, 2 Feb 2012 | 7844 vizualizari

 

Parfumate, moi si inmiresmate, delicate, bune si gustoase!

 

INGREDIENTE

  • 125 g iaurt
  • 200 g zahar
  • 2 oua
  • 1 lamaie
  • 300 g faina
  • 1 plic praf de copt
  • 100 g unt topit
  • Pt umplut:  
  • Dulceata din coji de lubenita(cu aroma de portocala)
  • Sirop:  
  • 50 g zahar
  • Zeama de la lamaia rasa de coaja

 

Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose insiropate cu lamaie:

Intr-un vas incapator frecam ouale cu zaharul si coaja rasa de lamaie, adaugam iaurtul si untul si amestecam bine. Praful de copt il incorporam in faina si le adaugam in compozitia umeda, amestecand usor de jos in sus pana se omogenizeaza.

Turnam compozitia in formele de briose, le umplem pana la jumatate, adaugam cate o lingurita de dulceata,  acoperim cu aluat, apoi dam tava la cuptorul dinainte incalzit, pentru 20-25 minute.

Intre timp preparam siropul astfel: fierbem zeama de lamaie cu zaharul, cam 3-4 minute, pana ce se dizolva complet si luam cratita de pe foc.

Imediat ce scoatem briosele din cuptor, luam o furculita si le intepam in 2-3 locuri, iar cu o lingura turnam deasupra, pe fiecare 1-2 linguri de sirop, v-a fi absorbit instantaneu.

Se pot servi atat calde cat si reci.

Pofta buna!

 
 

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose insiropate cu lamaie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

lia maria 1

03.02.2012, 12:10

ubulika
anamaria
alinutzika
antici_gabytza
Camy_gby
Medi
Dia
sufletisata va multumesc tuturor

Bya Ralu 1

07.01.2013, 21:25

bune

VI 1

18.12.2019, 09:13

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Briose cu ciocolata