Briose turnulet cu branza

de Sidy in Aperitive / Garnituri, 26 Dec 2012 | 3694 vizualizari

 

Pentru ca mi-am propus sarbatori cu meniu sanatos si gustos, cu retete simple si rapide, am facut aceste briose din faina de secara , umplute cu branza.
Cu un strop de pasiune si cu dorinta de a încerca lucruri noi, oricine poate găti usor si savuros!

 

INGREDIENTE

  • Pentru briose
  • 250 g faina intergrala de secara
  • 100 g masline fara samburi
  • 2 oua
  • 250 ml lapte caldut
  • 75 ml ulei de masline
  • 1 praf de copt
  • 1 lingura smantana degresata
  • Pentru umplutura
  • 100 g crema de branza
  • 100 g branza de vaci degresata
  • 100 ml smantana degresata
  • marar verde
Portii: 15
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose turnulet cu branza:

Amestecam faina cu praful de copt.

Ouale cu uleiul, le batem bine, intr-un bol.

Adaugam laptele caldut si apoi treptat, faina.

Maslinele le feliem subtire si le adaugam la aluat.

Ungem formele de briose din hartie cu putin unt  apoi turnam aluatul in forme si dam la cuptorul incalzit la 160 de grade C pentru aproximativ o jumatate de ora.

Facem testul cu scobitoarea si daca sunt gata coapte, le scoatem din cuptor.

Va vor iesi 15 briose.

Le lasam sa se raceasca in forme.

Amestecam bine ingredientele umpluturii sa se omogenizeze.

Dupa ce s-au racit briosele, le taiem in doua pe orizontal si le umplem cu branza, apoi peste punem cealalta jumatate de briosa .

Ornam dupa preferinta.

Un aperitiv usor si gustos care sper sa va faca placere.

Pofta mare !

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose turnulet cu branza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

mihaelar63 1

26.12.2012, 22:50

Super , trimite una si la mine , ca pun de un ceai bun !!!

Angelina_Elena 1

26.12.2012, 23:23

ANNA_46 1

27.12.2012, 20:09

Super briose , foarte bine arata buburuza imi trage cu ochiul

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sandwich cu ciuperci portobello și gorgonzola

ieri la 10:02

Gogosi cu lingura reteta cu iaurt si fara dospire

pe 10.06 la 21:28

TOP
utilizatori

 Merisor

1100 puncte

Caty

1096 puncte

Rocsi

511 puncte

Valclaudia

300 puncte

RODIMUR

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pariziene cu cascaval si carnat stik