Broscute cu nuca prajita

de lilik in Prajituri, 23 Noi 2012 | 37978 vizualizari

 

Rocsi multumesc frumos pentru reteta...sunt niste cornulete grozave,se topesc in gura...

 

INGREDIENTE

  • 400 gr smantana
  • 200 gr untura
  • 1/2 pachet de unt topit
  • 4 oua
  • 4 linguri de zahar
  • 1 vanilina
  • 560 gr faina
  • 200-250 gr nuca prajita macinata
  • zahar pudra
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Broscute cu nuca prajita:

Incepem prepararea aluatului cu o seara inainte:

-separam albusurile de galbenusuri,iar albusurile le tinem deoparte pentru umplutura.

-amestecam bine untura si smanatana pana se omogenizeaza,apoi adaugam galbenusurile si vanilina.Cernem faina si o adaugam peste compozitia de smanatana,apoi framantam pana obtinem un aluat ce nu se mai lipeste de mana.(daca este nevoie mai adaugam putina faina)

Punem aluatul obtinut pe masa infainata si il impartim in 6 parti aproximativ egale,pe care le rotunjim.

Fiecare bila de aluat o intindem cu sucitorul si foaia obtinuta o ungem cu unt topit,apoi rulam foaia pe latura mai lunga.Obtinem astfel 6 suluri pe care le acoperim cu folie alimentara si le punem la rece peste noapte.

A doua zi pregatim umplutura:

-mixam albusurile spuma cu un praf de sare,apoi adaugam cele 4 linguri de zahar si continuam sa mixam pana obtinem o bezea lucioasa,apoi adaugam nuca macinata  si o incorpoam usor.

Pe masa infainata scoatem cate un sul de aluat din frigider si taiem bucati de 1 cm circa.Apasam usor cu degetul pe bucatica de aluat(apasam pe partea de deasupra),apoi intindem fiecare bucatica in forma cat mai rotunda si in mijloc punem cate o lingurita de spuma cu nuca.Acoperim umplutura cu aluatul di 2 parti si la capete rasucim aluatul ca pe ambalajul unei boamboane.

Punem broscutele intr-o tava tapetata cu hartie de copt si le dam la cuptorul incins la foc potrivit pana se rumenesc usor deasupra,apoi le scoatem si le tavalim calde prin zahar pudra.

Procedam astfel cu toate sulurile de aluat din frigider.

Daca ti-a placut reteta noastra "Broscute cu nuca prajita" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Foi de napolitana cu ciocolata