Bruschete cu rosii si prosciutto crudo

de Toamna07 in Aperitive / Garnituri, 22 Iun 2012 | 5918 vizualizari

 

Ce poate fi mai italian decat renumitele bruschete ?!

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru 8 felii de ciabatta :
  • 8 felii de prosciutto crudo
  • 2-3 rosii dulci
  • 4 linguri de ulei de masline
  • cateva frunze de busuioc (eu nu pot sa-l suport) :)
  • paine ciabatta
  • 4 catei de usturoi,taiati in doua
  • 1 lingurita de otet de vin rosu
  • sare si piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bruschete cu rosii si prosciutto crudo:

Taie rosiile bucati marisoare. Pune-le intr-o craticioara cu busuiocul taiat, otetul de vin rosu, uleiul de masline si putina sare si piper. Amesteca totul usor si lasa compozitia sa se odihneasca circa 5 minute.

Prajeste feliile de ciabatta pe ambele parti ,apoi freaca-le pe o parte cu usturoiul taiat in doua .

Daca aveti modelul de ciabatta ca in fotografie, taiati-le in doua, pe lung !

Pune o felie de ciabatta pe fiecare farfurie pentru servit si aseaza deasupra amestecul de rosii .Aranjeaza cate o  felie de prosciutto peste rosii si serviti imediat .

Sunt atat de buuuuuuuneeeeeee ! :)

Meniu italian de vara !

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Bruschete cu rosii si prosciutto crudo" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Sandwich-uri aperitiv, preparate la cuptor