Bruschetta cu sardine

de Catalina L in Aperitive / Garnituri, 12 Aug 2015 | 3564 vizualizari

 

Cea mai simplă formă de bruschetta începe cu pâine toscană, prăjită fie peste cărbuni sau într-un prăjitor de pâine. Feliile prăjite sunt frecate cu un catel de usturoi taiat, apoi stropit cu ulei de masline extra virgin. Sare și piper pot fi adăugate, dacă bucătarul dorește.
Ca o tradiție, bruschetta servește pentru a testa noua recoltă de ulei de măsline în fiecare an.
Alte variante includ roșii, legume și / sau topping de brânză.
Pentru a prepara o bruschetta tomate, un bucătar freacă feliile prăjite cu o reducere de rosii coapte, sau topuri pâine cu un strat de roșii tocate asezonate cu busuioc, sare și piper, apoi drizzles cu ulei.
sursa: http://ro.frough.com

 

INGREDIENTE

  • 5 felii de pâine integrală sau de casa
  • 200 ml sos de rosii de casa- reteta aici (are deja ceapa si usturoi si condimente)
  • 1 conserva de sardine în ulei de masline -135gr
  • 60 g de mozzarella
  • sare mare, piper
  • 5 rosii cherry
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bruschetta cu sardine:

Sosul de rosii-- reteta aici- nu trebuie sa fie prea lichid, puneti-l pe foc si reduceti-l un pic daca este nevoie.

Puneti feliile de pâine pe o placă de cuptor acoperita cu hârtie de gatit sau cu o foaie de silicon.

Taiem sardinele pe jumatate si scoatem oasele.

Se verifica sosul de rosii  de sare și piper. Adaugam daca trebuie.

Punem sosul de rosii peste feliile de pâine.

Împărțiți jumatatile de sardine, așezați feliile de  mozzarella, puneti o rosie cherry în mijloc.

Este gata ... dam la cuptor timp de 15 minute la 200 ° C

Pofta Buna !!!!

TIPS-URI

1

le puteti servi calde însoțite de o salată verde

Daca ti-a placut reteta noastra "Bruschetta cu sardine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Salata cu sardine afumate si ardei copt marinat