Budinca cu cozonac ramas de la Paste

de AlexTeacher in Dulciuri, 4 Mai 2016 | 3606 vizualizari

 

Cateva idei pentru "dupa Paste" :)))

 

INGREDIENTE

    • Cozonac uscat – 1 buc
    • Lapte condensat (pentru prajituri) – 200 ml
    • Smantana de gatit – 250 ml
    • Scortisoara macinata – 1 lingurita
    • Coaja de lamaie rasa – 1 lingurita
    • Esenta de vanilie – 1 lingurita
    • Stafide – 100 g
    • Unt topit – 70 g
    • Oua – 4 buc
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca cu cozonac ramas de la Paste:

  • Rupe cozonacul bucati si pune-l intr-o tava adanca;

  • Intercaleaza si stafidele printre el;

  • Bate ouale cu mixerul si adauga untul topit, smantana, laptele condensat, esenta de vanilie si coaja de lamaie;

  • Pune compozitia peste cozonacul din tava, apasand usor cu o lingura;

  • Introdu tava in cuptorul incins in prealabil la 180 de grade;

  • Infige o scobitoare in centru dupa cca 25-30 min si daca este curata inseamna ca este gatita;

  • Serveste cu inghetata si topping de vanilie sau caramel;

    Pofta buna !

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca cu cozonac ramas de la Paste" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Budinca cu branza si stafide