Budinca cu ricotta

de ANCA in Dulciuri, 3 Dec 2010 | 8499 vizualizari

 

Am executat-o dupa o reteta a Diveiinbucatarie, am mai adaugat cate ceva dupa gustul meu, si o declar de-li-cioa-sa!!!! La fel si Mateiul:)) Exceptionala ptr micul dejun sau o cina sanatoasa pentru puii nostri!

 

INGREDIENTE

  • 50 g orez
  • 300 ml lapte
  • 250 ricotta (o cutie)
  • 2 linguri pline de miere
  • 1 ou
  • o lingura de stafide 
  • o esenta de rom alb
  • un praf de scortisoara
  • ciocolata rasa
  • 6 biscuiti
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca cu ricotta:

Am pus orezul la fiert in lapte, amestecand des sa nu se prinda. Cand s-a fiert, l-am lasat sa se racoreasca.

Intr-un castron, am amestecat oul cu mierea, scortisoara, romul, ricotta si stafidele. Apoi am adaugat orezul si am omogenizat compozitia.

Am uns cu unt un vas de lut (pentru 2 portii), am sfaramat biscuitii si i-am pus pe fundul vasului.

Am pus compozitia peste biscuiti, am ras ciocolata de-asupra si am pus valul de lut la cuptor, pentru cca 30 minute, la 180 de grade, pana se incheaga.

Cand a fost gata, am lasat-o putin sa se racoreasca vaul, apoi am pus de-asupra o farfurie si am rasturnat budinca. Am ornat cu viermisori de ciocolata alba si neagra.

O mai fac cu siguranta si alta data!

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca cu ricotta" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Budinca de orez cu mere si dovleac