Budinca de branza cu vanilie si portocala

de laura_n in Dulciuri, 3 Mar 2013 | 17248 vizualizari

 

Cine nu cunoaste budinca de branza? Nimic mai simplu, iar in combinatie cu vanilie si portocala, succesul este garantat.
Un dulce de weekend, pt pitici si nu numai!

 

INGREDIENTE

  • 400 gr paste (eu am folosit fusili)
  • 500 gr branza de vaci
  • 2 oua
  • 200 gr smantana
  • 6 linguri zahar brut
  • seminte vanilie
  • coaja rasa portocala
  • zeama de la o portocala
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca de branza cu vanilie si portocala:

Pastele se pun la fiert conforma instructiunilor de pe pachet.

Intr-un bol, se faramiteaza branza de vaci, se adauga ouale si zaharul. Se amesteca bine, se adauga coaja rasa de portocala, semintele de vanilie si smantana. La sfarsit, se adauga si zeama de portocala. 

Se omogenizeaza bine.

Dupa ce s-au fiert, se scurg pastele si se amesteca in compozitia de branza.

Pregatim o forma de copt termorezistenta, ungem bine cu unt si turnam intreaga compozitie. Presaram un pic de zahar brut si dam la cuptor, la foc mediu, pentru 40-50 min. 

 

TIPS-URI

1

este absolut delicioasa, cu gust de portocala.

2

budinca este cremoasa, nu este deloc uscata

3

ingredientele costa in jur de 20 lei.

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de branza cu vanilie si portocala" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Budinca la cuptor