Budinca de cartofi cu ardei si ciuperci

de Ancutsa in Mancaruri de legume, 24 Iun 2016 | 3863 vizualizari

 

Reteta mea de budinca pe care am scris-o pe blog implineste maine 2 ani si sunt tare bucuroasa. Acesta este un fel de mancare tocmai bun pentru cina, este o masa usoara.

 

INGREDIENTE

  • 5 cartofi fierti, decojiti;
  • 300 gr branza rasa;
  • 200 gr smantana;
  • 100 gr cascaval ras;
  • sare dupa gust;
  • ardei rosu taiat felii;
  • cateva ciuperci tocate marunt;
  • 1 ou pentru a lega compozitia;
  • 4 oua (sau mai multe, in functie de cate portii doriti).
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca de cartofi cu ardei si ciuperci:

Se pun cartofii la fiert, decojiti pentru aprox. 30 de minute.

Dupa ce s-au fiert cartofii, putem sa aprindem cuptorul si sa continuam astfel: cartofii (calzi) se taie cubulete, apoi se amesteca cu branza rasa, un ou crud, smantana. Daca branza este nesarata, atunci putem pune pana la 1/2 de lingurita cu sare.

Punem amestecul intr-o tava unsa cu ulei. Se fac adancituri pentru a pune cele 4 oua, cate 1 per portie.

Adaugam si ciuperci pe portiile celor care iubesc ciupercile. Eu fac 2 portii cu ciuperci si 2 fara.

Se orneaza cu felii de ardei rosu, care este dulce si da o savoare minunata acestui fel de mancare.

In final, se rade cascaval deasupra.

 

Dam la cuptor cam 30 de minute.

Se serveste calda.

 Timp: aprox 1h 15min

Portii: 4

Pofta Buna!

 

Daca v-a placut reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu:

http://ancutsa-cuisine.blogspot.ro/2014/06/budinca-de-cartofi-cu-ardei-si-ciuperci.html

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de cartofi cu ardei si ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (5)

Gherca Daniela 1

27.06.2016, 09:26

MotanLaOale 1

30.06.2016, 11:45

Ancutsa 1

04.07.2016, 11:41

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Cartofi ca la bunica