Budincă de dovlecei

de adriana65 in Mancaruri de legume, 22 Aug 2012 | 41296 vizualizari

 

Chifteluţe de dovlecei, dovlecel scăzut, dovlecel pane.... am încercat toate aceste preparate, grădina mamei fiind o sursă bogată de aprovizionare cu aceste minunate legume. De curând, pe blogul Mayei am văzut şi acest mod de preparare a dovleceilor. Cu mici modificari iată ce a ieşit.

 

INGREDIENTE

  • 700 g dovlecei decojiti şi fără cotor
  • 3 ouă
  • 125 g făină
  • 150 ml lapte
  • 40 g unt
  • 100 ml smântână dulce
  • 50 g caşcaval
  • 75 g parmezan
  • 1/2 pachet praf de copt
  • sare,piper,
  • 1/2 linguriţă nucşoară
  • 1 legătură mărar verde
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budincă de dovlecei:

Dovleceii se taie felii subţiri. Se bat ouăle, se adaugă laptele, sare, piper şi la sfârşit smântâna. Făina se amestecă cu praful de copt apoi, uşor,  se adaugă în compoziţia de ouă. Se încorporează mărarul tocat mărunt apoi caşcavalul şi   dovleceii. Compoziţia se pune într-un vas termorezistent uns cu unt , se presară parmezanul şi se dă la cuptorul încins pentru 40 minute la 185 grade. 

TIPS-URI

1

se poate consuma atât fierbinte cât şi rece

Daca ti-a placut reteta noastra "Budincă de dovlecei" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (33)

Alina26 1

05.05.2014, 18:51

mama cum arata!!!!!felicitari!!!la fav cu ea!!!!

MOKUSKA 1

05.05.2014, 21:35

adriana65 1

03.06.2014, 18:11

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Budinca de dovlecei