Budinca de dovlecel

de Poliana in Aperitive / Garnituri, 10 Iul 2013 | 11008 vizualizari

 

Dovlecelul este o leguma foarte apreciata la noi in casa, fie el pregatit sub forma de chiftelute, gratinat...sau budinca la cuptor. Reteta care v-o propun azi se face destul de usor, este satioasa si sanatoasa. Merge bine pentru toata familia si cu siguranta o sa vi se ceara supliment.

 

INGREDIENTE

  • 200 gr orez
  • 3 dovlecei
  • 1 ceapa verde
  • 1/2 legatura marar
  • 1/2 legatura patrunjel
  • 150 gr cas de oaie
  • 50 gr unt + extra pentru uns
  • 3 linguri smantana
  • 3 oua
  • 100 gr cascaval
  • seminte de floarea soarelui
  • sare
  • piper
  • ierburi italienesti
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca de dovlecel:

Orezul il spalam in cateva ape apoi il fierbem intr-un litru de apa (cu putina sare) timp de 15-20 de minute. Il lasam la scurs. 
Dovleceii ii curatam de coaja si ii dam pe razatoarea cu gauri mari. Ii lasam la scurs. Ceapa verde o tocam marunt, la fel procedam cu mararul si patrunjelul. Casul de oaie il dam pe razatoarea cu gauri mari. Scurgem bine dovlecelul de apa apoi il amestecam cu mararul, ceapa verde, patrunjelul, casul de oaie, smantana si ouale. Punem sare, piper si ierburi italienesti (dupa gust) si amestecam bine. 
Ungem o tava dreptunghiulara cu unt din abundenta. Punem orezul si nivelam. Peste orez punem untul (cele 50 de grame) taiate bucati mici. Peste orez punem amestecul de dovlecel si nivelam din nou. Deasupra presaram cascaval ras si seminte de floarea soarelui.
Preincalzim cuptorul la 190 de grade. Cand este incins introducem tava in cuptor si lasam budinca timp de 30 de minute pana cand e rumenita frumos.
Enjoy!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de dovlecel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (32)

Panacris 1

11.09.2013, 07:51

Ce idee bună!

Krystyan Trendy 1

21.11.2013, 11:04

foarte gustoasa

Rahela Velicu 1

05.04.2021, 14:13

Arata super!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Budinca de dovlecel