Budinca de gris cu lapte si afine

de Oana in Dulciuri, 27 Iul 2015 | 7506 vizualizari

 

Gris cu lapte buuun de tot! Dar ce ziceti de o budinca? 

 

INGREDIENTE

    • lapte - 1 l
    • gris – 150 gr
    • zahar – 50 gr
    • coaja rasa de lamaie – ½ lingurita
    • coaja rasa de portocala – ½ lingurita
    • extract de vanilie – 1 lingurita
    • oua – 2 buc
    • afine – 200 gr
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca de gris cu lapte si afine:

  • Puneti laptele la fiert intr-o oala cu pereti dubli

  • Adaugati zaharul si lasati sa dea in clocot

  • Adaugati grisul in ploaie si amestecati continuu cu telul, sa nu se formeze cocoloase

  • Cand grisul cu lapte s-a ingrosat, opriti focul si lasati-l sa se raceasca

  • Adaugati coaja de lamaie si portocala si extractul de vanilie in grisul cu lapte racit, apoi galbenusurile de ou si amestecati bine

  • Bateti albusurile spuma cu un praf de sare si incorporati-le usor in grisul cu lapte

  • La final adaugati afinele spalate si scurse bine

  • Ungeti cu unt o forma rotunda cu inel detasabil (diametru 24 cm)

  • Turnati compozitia in forma, nivelati si coaceti in cuptorul preincalzit la 180 de grade, pentru 45 de minute

  • Cand s-a rumenit usor deasupra, opriti cuptorul, scoateti fostma si lasati budinca la racit

  • Scoateti inelul detasabil si dupa ce s-a racit complet o puteti taia felii si o puteti pudra cu zahar

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de gris cu lapte si afine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort racoros cu afine si zmeura