Budinca de legume

de anca_rm in Mancaruri de legume, 27 Mai 2014 | 5859 vizualizari

 

Usoara , gustoasa simplu de facut , preluata din emisiunea Bucatarul cel bun si bucatarul cel rau....sau invers este ? In fine este foarte buna atat calda cat si rece .

 

INGREDIENTE

  • 4 morcovi
  • 1 vanata
  • 1 dovlecel
  • cateva fire de ceapa verde
  • conserva de linte (400 ml)
  • ardei iute sau chili (optional)
  • 100 gr branza
  • 3 oua
  • 50 ml ulei
  • sare
  • piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca de legume:

Pregatim legumele . Morcovii ii razuim pe razatoarea mica , vanata si dovleacul ii taiem cubulete, ceapa verde in bucati nu foarte mici .

Conserva de linte o scurgem de lichid si zdrobim putin boabele de linte.

Branza o razuim sau maruntim cu lingura ( eu am folosit branza telemea proaspata).

Intr-o tigaie antiaderenta punem la incalzit uleiul si calim legumele , prima data punem morcovii apoi ceapa , dovlecelul si vanata, si la final lintea. Asezonam cu sare si piper dupa gust , punem si bucati de ardei iute sau chili pudra , branza si ouale .

Amestecam totul foarte bine si turnam intr-o tava (20x30) , nivelam si dam la cuptorul preincalzit la 200 grade pentru 30 minute .

Serviti atat calda cat si rece cu smantana dulce sau cu cascaval razuit .

 

 

TIPS-URI

1

se pot adauga ciuperci sau alte legume

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de legume" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Budinca de broccoli cu morcovi