Budinca de menta cu cirese

de Dya Daniela Andrei in Dulciuri, 4 Aug 2011 | 3767 vizualizari

 

O combinatie interesanta

 

INGREDIENTE

Pentru budinca avem nevoie de:

  • 500 ml lapte
  • 120 g zahar
  • 75 g faina
  • un praf de scortisoara
  • 5 galbenusuri de ou
  • 1 baton de vanilie sau esente de vanilie
  • 2-3 linguri cu sirop natural de menta,
  • 1 cana cu cirese insiropate

Pentru ornat:

  • cirese  intregi
  • sirop de cirese
Portii: 2
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca de menta cu cirese:

Fierbem laptele împreuna cu esentele, scortisoara, zaharul si batonul de vanilie.  Separat amestecam 3-4 linguri de lapte cald  cu faina si galbenusurile de ou, pâna cand capata consistenta, dupa care, compozitia obtinuta o adaugam in laptele fierbinte, amestecând continuu si avand grija sa nu se arda. Cand budinca se ingroasa adaugam siropul de menta, omogenizam si o turnam apoi in formele dorite.

Pentru un plus de savoare, putem incorpora ciresele insiropate in budinca, fie tapetam forma inainte de a adauga budinca.


O servim rece, cu sirop de cirese!
Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de menta cu cirese" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

Dya Daniela Andrei 1

04.08.2011, 21:10

Multumesc scumpa mea!

mihaelar63 1

07.10.2011, 07:38

Ce delicioasa
Sunt lesinata dupa menta

Dya Daniela Andrei 1

07.10.2011, 21:53

Mihaela mie imi place in ceaiul cu lamaie, in mod special,,, si atunci iarna sau cand sunt racita

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu cirese si capsuni