Budinca de mere cu crema de castane

de dentistutza in Mancare copii, 22 Feb 2011 | 6163 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg. mere cojite si rase
  • 1 cana zahar
  • 5 linguri pesmet sau biscuiti macinati
  • 2 linguri gris
  • 3 oua batute cu un praf de sare
  • stafide si nuci dupa gust
  • coaja de lamaie rasa
  • 1/2 borcan piure de castane
  • 1/2 cutie frisca lichida
  • o bucatica de unt
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca de mere cu crema de castane:

Se amesteca merele rase cu pesmet, gris,zahar stafide coaja de lamaie ,nuci si oua. Intr-un vas termorezistent uns si presarat cu pesmet se toarna 1/2 din cantitate. Crema de castane se amesteca cu frisca lichida si se asterne peste primul strat de mere. Se acopera cu restul de compozitie, se presara cu fulgi de unt si pesmet si se coace la foc mediu cam 45 de minute. Este buna si calda si rece.

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de mere cu crema de castane" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

Anamaria7 1

04.03.2011, 08:14

La multi ani, Dentistuza! Uite unde mi se ascundeau surorile de aceeasi zi , pe bucataras.ro!

deyutzky 1

14.03.2011, 01:05

adry88 1

06.05.2011, 16:43

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Budinca de orez