Budinca de orez

de LUK in Mancare copii, 28 Apr 2011 | 13905 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 150gr orez
  • 100gr branza de vaci
  • 30gr zahar
  • coaja rasa de lamaie
  • lapte pentru fiert orezul
  • stafide(optional)
  • 1 ou
  • pesmet pentru tapetat vasul
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca de orez:

Se fierbe orezul 15min astfel:10min il fierbem in apa,il scurgem apoi de apa si il fierbem in lapte amestecat cu zahar.Dupa ce s-a fiert il scoatem si il scurgem.Separam albusul de galbenus.Albusul il batem spuma.Galbenusul il amestecam cu branza de vaci si cu orezul apoi le amestecam cu albusul batut spuma si coaja rasa de lamaie.Adaugam si stafidele si amestecam.Ungem o tava iena cu unt apoi o tapetam cu pesmet.Punem orezul,nivelam si dam la cuptor pentru 35-40min.

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de orez" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (24)

rivka 1

19.05.2011, 17:08

ce bine suna reteta asta o fac si eu, imi place fff mult, mai nou numai deserturile astea simple, asnice, proaspete , de consumat pe loc, fara minuni si chestii complicate...ma atrag!

rivka 1

19.05.2011, 17:09

merge deci la favorite, hihi.

Rahela Velicu 1

04.06.2021, 20:39

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Budinca de paste, cu branza dulce si stafide