Budinca de orez

de Constelatialeu in Dulciuri, 11 Feb 2014 | 9827 vizualizari

 

Ma "laudam" eu la voi ca am o carte de retete care cam bate 100 de ani, e jerpelita, ingalbenita de timp, dar foarte interesanta... Asa ca azi am prestat una dintre retete, un pic adaptata si injumatatita. Am zis ca daca nu o sa-mi placa sa nu stric atata material, desi nu avea ce sa nu fie bun...

 

INGREDIENTE

  • 150 g orez cu bobul rotund-din ala am avut, nu scria de care orez sa fie
  • 200 ml apa
  • 20 g unt
  • un praf de sare
  • 3 oua
  • 1/2 l lapte
  • 150 g zahar
  • coaja de lamaie (eu n-am avut)
  • 2 linguri zahar brun
  • 1 pliculet zahar vanilat bourbon
  • 10 migdale amare maruntite ( nici din astea n-am avut)
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca de orez:

Spalam orezul bine si il punem intr-o cratita cu fundul mai gros, adaugam apa, untul, sarea, cele 2 linguri de zahar brun si zaharul vanilat. Lasam sa fiarba pana incepe sa scada apa, apoi turnam laptele si lasam la fiert pana se inmoaie orezul si a scazut bine laptele.

Separat se bat albusurile spuma tare cu un praf de sare si 75 g zahar,ca la bezea. Galbenusurile le frecam bine cu restul de 75 g zahar, pana devin spumoase. Cand orezul a fiert, il tragem dupa foc, adaugam coaja  de lamaie si migadalele (daca avem), eu n-am avut si n-am pus. Apoi adaugam galbenusurile si amestecam bine, la final albusurile si cu miscari incete le omogenitam.

Ungem o foarma de tort cu inel detasabil -18 cm diametru- turnam compozitia de budinca si dam la cuptorul preincalzit, la foc mediu, pana se rumeneste si trece testul scobitorii. Cand e gata scoatem forma din cuptor, o lasam sa se raceasca cat mai mult, eu n-am avut rabdare ca-mi plac chestiile de genul asta sa le mananc calde. Scoatem inelul formei, taiem si punem pe farfurie, eu am presarat scortisoara, dar se poate servi si cu orice fel de dulceata. Pot sa spun ca mi-a mers la suflet asa buna a fost, dar nu-i cazul sa ma credeti...

PS. In reteta originala se puneau decat 6 linguri de zahar si astea in galbenusuri, eu am facut-o dupa gustul meu, adica mai dulce...

TIPS-URI

1

cand iti vin poftele e bine sa le satisfaci...

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de orez" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (24)

Pushaa 1

12.02.2014, 13:17

Panacris 1

13.02.2014, 15:50

Chiar zilele trecute, mama mea spunea că prepară o astfel de bundincă, că nu mai făcut demult Eu i-am zis nu cred că am mâncat vreodată acasă și tare s-a supărat Așa că gust de la tine deocamdată și bineînțeles că o voi presta curând Zmeilor, cu amprenta Panacris Super budincă!

deyutzky 1

14.02.2014, 17:16

desertul copilariei

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Budinca de orez cu sirop de zahar ars