Budinca de orez cu mere

de Julie in Dulciuri, 22 Apr 2010 | 9080 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • O cana cu orez,
  • 3cani cu lapte,
  • o jumatate de cana cu zahar pentru caramel si inca 2-3 linguri,
  • zahar vanilat,
  • esenta de vanilie,
  • coaja de lamaie,
  • scortisoara,
  • 2 linguri margarina,
  • 3 mere mari,
  • 2 oua.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca de orez cu mere:

Orezul se lasa la inmuiat o ora,dupa care se fierbe in 3 cani cu lapte si se indulceste dupa gust ( 2-3 linguri cu zahar).Se adauga esenta de vanilie sau coaja de lamaie rasa.Se adauga apoi cele doua galbenusuri si albusurile batute spuma cu un praf de sare.Se amesteca usor.

Se rad doua mere mari si se calesc  in 2 linguri cu margarina ,cu 2linguri de zahar si  o lingurita cu scortisoara.

Se caramelizeaza o jumatate de cana cu zahar si se tapeteaza cu el vasul pentru budinca.Se lasa vasul sa se raceasca putin si sa se intareasca zaharul.Dupa care incepem sa asezam jumatate din compozitia de orez,merele calite,cealalta jumatate de orez ,iar deasupra se aseaza frumos felii de mere.Peste ele se presara zahar vanilat si un praf de scortisoara.

Se coace 20-30 min. in baie de aburi .

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de orez cu mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (6)

Julie 1

13.11.2010, 21:26

Multumesc ,Marty!

adelinadobrete 1

29.04.2014, 14:37

Nu inteleg cum se coace. Imi poti explia, te rog? Si la cate grade. Multumesc

Gicuta 1

04.05.2014, 07:12

Buna, interesanta reteta insa eu nu am inteles cum se scoate din vasul in care se coace

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu urda si afine