Budinca de vinete

de mihaelaM in Mancaruri de legume, 11 Mai 2011 | 9131 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2-3vinete coapte(eu am avut la congelator)
  • 4oua
  • 3fire ceapa verde
  • 3fire usturoi verde
  • 100gr parmezan
  • pesmet
  • 50gr unt
  • 50ml ulei de masline
  • faina
  • sare
  • piper alb
  • busuioc
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca de vinete:

Dupa cum v-am spus eu am avut vinetele la congelator asa ca le-am lasat la dezghetat.Le-am lasat sa se scurga bine dupa care le-am tocat marunt.

Ceapa impreuna cu usturoiul le-am curatat,le-am taiat dupa care le-am pus la calit.Cand au fost gata am adaugat vinetele tocate amestecand continuu pe foc mic timp de 5min.

Dupa ce s-au racit am amestecat ouale ,telemeaua rasa,o lingura de pesmet si condimentele dupa care am amestecat bine.

Am uns o craticioara cu ulei si am tapetat-o cu faina apoi am pus compozitia de vinete dupa care am presarat pesmet pe toata suprafata iar untul l-am pus din loc in loc peste pesmet.Am dat la cuptor timp de 40-45min.

Cam atat va spun, sa incercati  ca e foarte buna,sotul meu care nu prea se impaca cu vinetele de data asta i-au placut.POFTA BUNA si spor la treaba!

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de vinete" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Zacusca