Burger de miel cu ou prajit si Aioli

de Satisfyyourcravings in Oaie, 25 Mar 2016 | 3056 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru burgeri:
  • 680 grame carne tocata de miel
  • 1 1/2 lingurita seminte de cumin
  • sare/piper
  • Pentru Aioli:
  • 1 ceapa rosie
  • 230 ml ulei de masline
  • 2 galbenusuri
  • 1 lamaie
  • 125 ml ulei de rapita
  • Pentru servit:
  • 2 avocado
  • sucul de la 1 lime
  • 4 chifle
  • felii de rosii
  • frunze salata
  • 4 oua ochiuri
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Burger de miel cu ou prajit si Aioli:

Se amesteca carnea de miel cu 1 lingurita seminte de cumin, sare si piper. Se imparte compozitia in 4 si se modeleaza in chiftele.

Se taie ceapa in rondele groase care se ung cu 60 ml de ulei de masline si se gatesc pe un gratar fierbinte pana incep sa se caramelizeze, 8-10 minute. Se adauga in vasul unui robot de bucatarie impreuna cu galbenusurile, sucul si coaja de lamaie, sare si piper si se transforma in pasta. In timp ce robotul functioneaza, se adauga 118 ml ulei de masline si uleiul de rapital, putin cate putin, pana devineun sos omogen si cremos. Se acopera si se pastreaza la frigider pana in momentul servirii. 

Se curata avocado de coaja si samburi si se amesteca cu semintele de cumin, sare, piper si sucul de lime, sfaramand totul cu o furculita pentru a obtine o pasta. Se acopera si se pastreaza la frigider pana in momentul servirii. 

Se taie chiflele logitudinal in 2 si se ung cu restul de ulei de masline. Se gatesc cateva minute, pe gratar fierbinte, pana devin crocante. 

Se gatesc burgerii pe gratar, 10 minute, pana sunt gatiti complet, intorcandu-i o singura data.

Se servesc in chifle unse cu crema de avocado, cu sosul aioli, felii de rosii, salata si oua prajite ochiuri.

Daca ti-a placut reteta noastra "Burger de miel cu ou prajit si Aioli" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Miel in stil turcesc