Cartofi aurii cu cascaval la cuptor

de tiby in Aperitive / Garnituri, 26 Mar 2014 | 40582 vizualizari

 

O reteta simpla si delicioasa de cartofi aurii care cu siguranta va fi apreciata de toti cei care vor gusta din acest preparat...

 

INGREDIENTE

  • 1 kg cartofi potriviti
  • cascaval
  • ulei de masline extravirgin
  • oregano
  • busuioc
  • boia de ardei dulce
  • chilli
  • sare
  • piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi aurii cu cascaval la cuptor:

Cartofii se curata, se spala si se taie in sferturi sau in bucati mai mari decat pentru cartofii pai. Se pun intr-o oala cu apa si sare la fiert dar nu se lasa sa fiarba in totalitate ci doar sa fie fierti usor pentru ca ei se vor mai face si la cuptor. Se pun apoi intr-o strecuratoare pentru a se scurge bine de apa.

Intre timp, pregatim un bait din ulei de masline, oregano, busuioc, boia de ardei dulce, chilli, sare si piper.

Pregatim o tava in care punem hartie de copt cat sa treaca putin peste margini.

Punem cartofii scursi de apa in tava si turnam peste ei baitul de mai sus iar apoi se amesteca bine sa ajunga condimentele peste toti cartofii.

Se introduc la cuptorul preincalzit si se lasa timp de aproximativ 30 de minute pana cand se rumenesc frumos.

Inainte de a scoate cartofii, presaram peste ei cascaval si mai lasam tava 5 minute la cuptor pana se topeste frumos cascavalul.

Se servesc fierbinti.

Pofta buna !

TIPS-URI

1

se poate adauga spre final usturoi feliute sau tocat marunt pentru un plus de aroma si savoare.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi aurii cu cascaval la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

 Merisor

1100 puncte

Caty

1096 puncte

Rocsi

511 puncte

Valclaudia

300 puncte

RODIMUR

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cartofi Dauphinoise (2)