Cartofi cu coaste de porc aromate la cuptor

de trifadalia in Porc, 11 Oct 2020 | 2465 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1,5 kg de cartofi
  • 1 kg costite de porc
  • 3 buc morcovi
  • 1 buc ceapa
  • 1 capatana de usturoi
  • 2 linguri de ulei de floarea soarelui
  • 1/2 lingurita chimion
  • 2 lingurite de oregano uscat
  • 1 lingurita de cimbru uscat
  • 1 lingurita boia de ardei dulce
  • sare
  • piper
  • 200 ml apa
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi cu coaste de porc aromate la cuptor:

 Se spala si se portioneaza costitele de porc individual.

Intr-un castron se pun costitele, iar intr-un bol se amesteca: jumatate de capatana de usturoi care se rade pe razatoarea mica impreuna cu sarea si piperul, uleiul de floarea soarelui, chimionul, oregano si cimbrul uscat. Cu aceasta pasta rezultata se ung costitele si se maseaza foarte bine si se lasa peste noapte sa se asezoneze foarte bine gusturile. 

A doua zi se pune carnea intr-o tava de cuptor, se adauga 200 ml de apa. Acoperiti tava cu o folie de aluminiu si se da la cuptor pentru 60 de minute la 180 de grade C. 

Intre timp se curata legumele (cartofii si morcovii si ceapa). 

Cand coastele sunt aproape facute, se scot din tava pe  o farfurie, in sosul care l-a lasat se pun legumele, se presara boiaua de ardei dulce peste, deasupra lor se reaseaza carnea si se acopera din nou cu folia de aluminiu. Se pune din nou la cuptor pentru 30 de minute.

La final se ia folia de aluminiu si se mai lasa 10 minute sa se rumeneasca. 

Se serveste alaturi de o salata de rosii. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi cu coaste de porc aromate la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ceafa de porc la gratar, cu cartofi pai si muraturi