Cartofi cu smantana

de miremirc in Mancaruri de legume, 14 Ian 2012 | 5300 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg cartofi
  • 1 ceapa
  • 50 ml ulei
  • 2 lg faina
  • 1 ceasca apa
  • 1 lgt sare
  • piper
  • 1 legatura marar proaspat
  • 100 ml smantana
  • 1/2 lgt boia dulce
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi cu smantana:

  Curatam ceapa, o taiem marunt si o calim in ulei 1-2 minute; separat dizolvam faina in apa rece , amestecand ca sa nu se formeze cocoloase si o turnam peste ceapa calita. Daca sosul alb este prea gros, mai adaugam putina apa.

  Adaugam cartofii curatati si taiati cubulete, boia dulcea, sare, piper si apa necesara fierberii.

  Lasam sa fiarba cartofii , amestecand din cand in cand. Dupa 15 minute, cand cartofii sunt aproape fierti, adaugam smantana si mararul spalat si taiat marunt. Mai lasam pe foc cam 5-6 minute, dar amestecand din cand in cand.

Servim langa o friptura de porc sau gratar de pui sau carnat prajit si o salata de cruditati sau muraturi ...
Pofta buna !

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi cu smantana" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Cartofi cu smantana