Cartofi cu smantana, cascaval si carnati

de mirela0911 in Mancaruri cu carne, 1 Mar 2017 | 7340 vizualizari

 

Nu este ceva sofisticat, dar poate fi un pranz excelent, gustos si satios!

 

INGREDIENTE

  • 1 kg cartofi
  • 200 g telemea de vaca
  • 2 oua
  • 200 g smantana
  • 1 lgt sare
  • 1 lgt piper
  • 1 lgt boia dulce
  • 100 g cascaval Delaco
  • 4-5 bucati de carnati
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi cu smantana, cascaval si carnati:

Cartofii se spala bine si se pun la fiert in apa cu putina sare. Cand sunt gata, se scurg de apa si se lasa la racit. Se curata de coaja, apoi se taie in cubulete potrivite.

Separat, se bat ouale si se amesteca cu smantana, sarea, piperul si boiaua. Se omogenizeaza bine. Telemeaua se taie cubulete mici. Se toarna amestecul peste cartofi impreuna cu telemeaua si se amesteca. Se mai potriveste de sare, daca este cazul.

Se toarna intr-o tava unsa cu unt si se da la cuptor, pentru cca. 15-20 de minute. 

Intre timp, se da cascavalul pe razatoarea cu gauri mici. Se scoate tava din cuptor si se presara peste tot cascavalul si se pun deasupra bucatile de carnati. Se da din nou la cuptor si se lasa pana se rumenesc frumos, atat cartofii cat si carnatii.

Se servesc alaturi de muratura preferata.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Daca sunt mai grosi carnatii, se pun mai devreme in tava la cuptor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi cu smantana, cascaval si carnati" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

mirela0911 1

05.03.2017, 20:11

Va multumesc!

mirela0911 1

05.03.2017, 20:12

Andra, de la Paltinis il am! Ma bucur ca e de la tine, imi place mult! Multumesc!

Andra_Constantinescu 1

05.03.2017, 23:23

Cu plăcere! Mă bucur că îți place!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Piept de pui pe pat de cartofi in vas roman