Cartofi cu smantana si usturoi

de divainbucatarie in Aperitive / Garnituri, 18 Noi 2010 | 9118 vizualizari

 

Este o garnitura excelenta pentru un gratar sau snitel. Aceasta este foarte usor de facut si nu necesita sa stai langa aragaz pana se face.

 

INGREDIENTE

  • cartofi,
  • smantana,
  • usturoi,
  • marar,
  • sare,
  • piper,
  • vin alb – 2 linguri
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi cu smantana si usturoi:

Pentru inceput fierbem cartofii in coaja. Dupa ce s-au fiert (facem proba cu furculita sa vedem daca sunt fierti), ii decojim, ii taiem felii si ii punem intr-un vas termorezistent. Intre timp pisam usturoiul, il frecam cu sare si putin ulei, punem putin vin alb peste el si apoi il amestecam cu smantana. Turnam acest amestec peste cartofi si dam la cuptor la 200°C pentru 10-15 minute.

TIPS-URI

1

Nu trec cantitatile pentru ca aici punem totul in functie de gusturi: mai multa smantana, sau mai putin usturoi, totul ramane pur si simplu la alegerea fiecaruia.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi cu smantana si usturoi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Aperitiv rosii umplute cu branza