Cartofi gratinati, cu smantana si cascaval, la cuptor

de RODIMUR in Mancaruri de legume, 28 Dec 2019 | 11679 vizualizari

 

Nimic mai bun, pentru o cină gustoasă, tihnită și sățioasă decât niște cartofi gratinați la cuptor, cu smântână și cașcaval. Preparatul poate fi și o garnitură gustoasă, lângă o porție de carne slabă. În plus, acest preparat nici nu necesită o prelucrare îndelungată și obositoare...

 

INGREDIENTE

  • 4-5 cartofi roz medii
  • 1 ou
  • 4-5 linguri încărcate de smântână grasă
  • 1 lingură de pesmet
  • 100 grame de cașcaval răzuit
  • sare
  • piper
  • boia de ardei dulce
  • unt pentru uns tava
  • Pentru servit:
  • smântână
  • câteva fire de pătrunjel
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi gratinati, cu smantana si cascaval, la cuptor:

Cartofii se spală și se fierb în coajă. Când sunt gata, se lasă să se răcorească, se decojesc și se taie/feliază de-a lungul, sau sub formă de cubulețe, după preferință.

Se răzuiește cașcavalul pe răzătoarea mare.

Se unge tava cu unt și se presară o lingură de pesmet.

Se pune în tavă un prim strat de cartofi feliați și se condimentează cu: sare, piper și boia de ardei dulce.

Se mixează oul cu smântâna și se toarnă o jumătate din cantitate peste cartofi.

Se presară deasupra o jumătate din cantitatea de cașcaval răzuit și se pune al doilea strat de cartofi feliați, după care se condimentează și se toarnă restul de smântână mixată cu ou. Se presară cașcavalul răzuit rămas și se dă tava la cuptor, la foc mediu.

Când cașcavalul s-a topit și preparatul s-a rumenit frumos, se scoate tava din cuptor și se porționează. Se presară pătrunjel tocat.

Se servește imediat, cu smântână.

TIPS-URI

1

Folosiți cartofi roz, care fierb foarte bine și nu sunt sfărâmicioși.

2

Dacă doriți, puteți suplimenta cantitățile de smântână, ou sau cașcaval, dar preparatul ar deveni mai gras, deși foarte bun.

3

Puteți adăuga și feliuțe de unt peste cartofi, dar aceasta ar face preparatul poate mult prea oncturos.

4

Pentru o gratinare mai evidentă, puteți presăra deasupra o lingură de pesmet.

5

Serviți preparatul fierbinte, imediat ce îl scoateți din cuptor, chiar dacă este bun și reîncălzit.

6

Este de preferat să preparați numai porțiile necesare pentru consumul imediat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi gratinati, cu smantana si cascaval, la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Salata calda de cartofi noi cu ceapa verde si marar