Cartofi la cuptor

de Ina in Mancaruri de post, 22 Dec 2013 | 5256 vizualizari

 

O mancarica foarte apreciata in familia mea

 

INGREDIENTE

  • 2 kg cartofi
  • o capatana mare de usturoi
  • 100 ml ulei
  • sare
  • piper
  • legume uscate ardelenesti de la SanoVita
  • 500 ml suc de rosii
  • marar uscat
  • frunzulite de cimbru ( pentru decor )
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi la cuptor:

Curatam cartofii , ii spalam si-i feliem . 

In tava pe care-o vom baga la cuptor, turnam uleiul si asezam cartofii felii astfel incat fundul tavii sa fie uniform acoperit.

Presaram sare, piper, marar uscat si legume uscate ( usor picante) . Asezam peste cartofi si usturoiul curatat si feliat. Adaugam in tava o cescuta  de apa si sucul de rosii , apoi dam la cuptor pentru cca 40 minute. Daca este cazul, la jumatatea timpului de preparare vom intoarce cartofii cu o paleta, astfel incat sa fie patrunsi toti .

Cartofii se vor topi in gura si vor avea o aroma deosebita.

Noi i-am servit alaturi de snitele din soia  si conopida murata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Cartofi aurii la cuptor