Cartofi la cuptor, condimentati cu busuioc

de Merisor in Aperitive / Garnituri, 6 Dec 2014 | 25810 vizualizari

 

In general, prepar cartofii la cuptor cu rozmarin, dar de data aceasta am ales ca si condiment predominant busuiocul.
Au iesit o bunatate, mai ales ca i-am preparat in unt si ulei de masline.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg cartofi albi
  • busuioc uscat si maruntit
  • condimente Spicy&Hot
  • sare
  • 75 gr unt(65%)
  • 30 ml ulei de masline
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi la cuptor, condimentati cu busuioc:

Curatam si spalam cartofii, apoi ii scurgem bine de apa si ii portionam in patru sau in 6, in functie de marimea lor. 

Ungem o tava cu uleiul de masline si asezam din loc in loc bucati de unt.

Presaram si putina sare.

Asezam cartofii si rasnim peste ei putine condimente, apoi presaram sare si busuioc maruntit.

Dam tava la cuptor pentru 40 de minute la 190 de grade, sau in functie de cuptorul fiecaruia, la o temperatura medie spre ridicata.

Dupa 10 minute, cat inca nu s-au inmuiat cartofii, dar untul s-a topit, scoatem tava din cuptor si invartim cartofii cu o spatula, pentru a se unge cu grasime pe toate partile, apoi dam din nou tava la cuptor si o lasam acolo pana se vor rumeni cartofii bine.

Servim cartofii fierbinti, alaturi de friptura si muraturi.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Se pot adauga peste cartofi, in timpul coacerii si cativa graunti de usturoi, intregi sau taiati rondele, sau se pot servi cartofii cu mujdei.

2

La final se poate presara peste ei, patrunjel verde tocat marunt.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi la cuptor, condimentati cu busuioc" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (33)

Merisor 1

11.12.2014, 11:10

Andra, curata cartofii si baga-i la cuptor! )

Anett 1

11.12.2014, 12:36

hmmmm ador aroma rozmaringului, merge foarte bine cu cartofi!

jolygina 1

17.12.2014, 11:26

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Cartofi aromati la cuptor