Cartofi rantaliti si pulpe de pui cu za'atar

de Miha in Mancaruri cu carne, 28 Oct 2010 | 6828 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 5 cartofi medii
  • 1 ceapa
  • 1 lingurita boia de ardei
  • sare si piper
  • 4 pulpe de pui
  • 2 linguri za'atar
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi rantaliti si pulpe de pui cu za'atar:

Pentru ca mi-a mai ramas niste za'atar de la painea arabeasca l-am folosit pentru a condimenta carnea de pui. A fost foarte bun. La fel de bun este si pentru carnea la gratar.

Cele 2 linguri de condiment le-am pus intr-o punga speciala pentru friptura, am pus si carnea inautru si am sigilat punga, dupa care am scuturat-o energic pentru a acoperi carnea uniform. Punga se pune intr-o tava si se da la cuptor pentru ~40 de minute. Se rupe punga si se mai lasa 10 minute, sa se rumeneasca.

Cartofii curatati, spalati si taiati cubulete se pun la fiert in apa cu sare. Cand sunt fierti se scurg de apa si se paseaza cu o furculita.

Ceapa tocata marunt se caleste in cateva linguri cu ulei de masline. Cand s-a inmuiat se adauga boiaua, se omogenizeaza si se adauga cartofii. Potrivim gustul de sare si piper.

Se servesc calzi ca garnitura la pulpele de pui condimentate. Cine isi permite :))poate pune alaturi si o muratura.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi rantaliti si pulpe de pui cu za'atar" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (43)

diaconta 1

29.10.2010, 20:36

Asta e Miha daca esti ocupata cu dulciurile

aziz 1

29.10.2010, 20:45

noi pe aici folosim zaatarul simplu fara susan ,arbilor le place in mod special cu brinzeturi si ulei de masline ,in ceai si cum am vz la tine ,in piine e chiar delicios.

Adinacarla 1

02.11.2010, 14:30

arata supert

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Mâncare de linte cu bacon și cârnați