Cartofi umpluti cu branza si afumatura de casa

de Ancutsa in Porc, 19 Aug 2018 | 2247 vizualizari

 

Nu am mai pregătit de mult timp acest fel de mâncare şi mi-era dor de aceşti cartofi fierţi în coajă, apoi umpluţi. De data aceasta i-am umplut cu brânză, ou, smântână, cabanos şi afumătură de casă

 

INGREDIENTE

  • 7 cartofi
  • 125 gr brânză
  • 4 linguri smântână 18% grăsime
  • 1/2 linguriţă sare
  • 2 oua
  • 1 cârnat cabanos
  • 100 g afumătură de casă sau kaizer
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi umpluti cu branza si afumatura de casa:

 

Se spală cartofii şi se pun la fiert, în coajă, în apă cu puţină sare. Se lasă la răcit, apoi se decojesc şi se scobesc.

Miezul din cartofii scobiţi mai devreme se pasează cu o fuculiţă şi se amestecă într-un castron mai mare împreună cu brânza rasă, ouăle, smântână ş sare după gust.

Afumătura de casă se taie feliuţe mici, iar cârnatul cabanos - rondele.

Cartofii se aşază într-o tavă cu hârtie de copt. Se pun în fiecare cartof câteva feliuţe de afumătură de casă, apoi se umple cartofii cu amestecul de brânză. Se decorează cu rondele de cârnat.

Pentru că rămâne destul amestec de brânză , acesta se pune în tavă lângă cartofi, însă se va coace mai repede decât cartofii, aşa că nu uitaţi să îl scoateţi mai devreme.

Se dau cartofii la cuptor la foc mic până se rumenesc (aprox 40 de minute).

 

Timp de pregătire: 1h

Timp de coacere: aprox 40min

Porţii: 4

 

Poftă Bună!

 

Dacă v-a plăcut reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:  http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2018/08/cartofi-umpluti-cu-branza-si-afumatura.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi umpluti cu branza si afumatura de casa" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Cartofi umpluti cu mozzarella si ou fiert, inveliti in bacon