Cartofi umpluti cu legume

de Dya Daniela Andrei in Mancaruri de legume, 11 Mar 2011 | 8510 vizualizari

 

O reteta gustoasa potrivita in orice situatie!

 

INGREDIENTE

  •  Pentru cartofii umpluti cu legume avem nevoie de:
  • 4 cartofi mari
  • 1 rosie
  • 1 morcov
  • 1/4 vanata
  • 1/4 dovlecel
  • 1 ardei gras
  • 100 g ciuperci
  • 100 g masline
  • 1 legatura de marar
  • 2 cepe potrivite ca marime
  • 1 lingura cu faina de grau
  • sos de rosii
  • condimente: sare, piper, chili, tarhon, oregano si rozmarin.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi umpluti cu legume:

Spalam bine cartofii si ii punem la fiert,  in coaja, pentru 40-50 de minute (cartofii  alesi trebuie sa fie cat mai mari pentru a ii putea umple)

Intre timp, spalam si curatam legumele. Le tocam sau le taiem felii si le punem la calit in cateva linguri de ulei. Cand devin translucide adaugam o lingura de faina pentru a le "lega", amestecam bine si le mai lasam pe foc pentru 2-3 minute.

Dupa ce am luat cartofii de pe foc ii lasam sa se raceasca timp de 10 minute, dupa care ii taiem in doua (pe lung sau pe lat) si cu o lingurita le scoatem miezul avand grija sa nu le sfaramam peretii (marginile).Ii asezam apoi intr-o tava unsa cu ulei (sau intr-un vas termorezistent) si ii umplem cu legumele calite.

Acoperim tava cu folie de aluminiu si ii punem la cuptor pentru 30 de minute.

Dupa cele 40 de minute, scoatem folia de aluminiu si turnam peste cartofii umpluti un sos facut din bulion/suc de rosii, chili, tarhon, oregano si rozmarin.

Ii lasam la cuptor pana cand cartofii sunt patrunsi.
Pofta buna!

TIPS-URI

1

ingredientele folosite sunt optionale si pot fi inlocuite sau se pot adauga altele dupa preferinte

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi umpluti cu legume" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Varza rosie la cuptor