Cartofi umpluti cu oua ochiuri

de Dana Cristea - pusikmea in Aperitive / Garnituri, 22 Ian 2012 | 10197 vizualizari

 

Pentru un mic dejun copios si sanatos.
Am vazut pe mai multe bloguri aceasta reteta, insa cel care m-a convins sa o incerc a fost acest blog strain http://przepisy-aleksandry.blogspot.com/2012/01/idaho-sunrise.html caruia ii multumesc.
Putem jongla cu umplutura.

 

INGREDIENTE

  • 3 cartofi sau in functie de cati mebrii sunt la masa
  • 2-3 felii de kaiser
  • branza de vaca/oaie
  • 2-3 fire de ceapa verde sau 1/2 ceapa mica
  • 3 oua
  • cascaval ras
  • sare
  • piper alb
  • boia de ardei


Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi umpluti cu oua ochiuri:

 Spalam cartofii foarte binein jet de apa rece, dupa care ii punem la fiert.

Ii lasam pana cand intra fruculita in ei ( nu trebuie sa se fiarba foarte bine, pentru ca urmeaza sa-i bagam la cuptor ), dupa care ii scoatem pe o farfurie si ii lasma sa se racoreasca putin.

Taiem partea de sus a cartofului, iar cu o lingurita scoatem miezul ( pe care nu-l atuncam...eu am facut un fel de cartofi frantuzesti ).

Umplem cartofii cu kaiserul pe care l-am taiat cubulete, branza taiata si ea cubulete, ceapa tocata marunt, condimentam dupa gust.

Punem cartofii la cuptor pentru cca 30 de minute, dupa care ii scoatem si punem ouale peste umplutura si dam din nou la cuptor.

Cand s-au facut ouale puneam deasupra cascaval ras si mai lasam 5 minute pana se topeste cascavalul.

Se servesc calzi cu paine prajita.

Se pot servi si ca aperitiv langa un muschi de porc la gratar, pentru cina.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi umpluti cu oua ochiuri" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Kumpir- Cartof umplut