Cartofii matusii Carmen

de Doralinda in Aperitive / Garnituri, 6 Ian 2013 | 5407 vizualizari

 

Ei da, chiar asa se numeste reteta! Intr-una din calatoriile noastre in Spania, m-am indragostit atat de mult de bucataria spaniola, si mai ales de "tapas" acele gustari mici si multe, asa cum se gasesc in Grecia "mezedes" incat mi-am cumparat 2 carti de bucate si am inceput sa incerc din retete. Asta e foarte buna! Reusita!

 

INGREDIENTE

  • 750 gr cartofi
  • 3 bucati de usturoi
  • 100 gr bacon(jambon serrano)
  • 2 linguri unt
  • 4 linguri faina faina
  • lapte cat cuprinde ptr a deveni sosul mai gros
  • Putina branza rasa(de preferat galbena care se topeste)
  • ulei masline
  • sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofii matusii Carmen:

Curatam cartofii si ii taiem felii nu prea groase, presaram putina sare si ii prajim in foarte mult si fierbinte ulei. Cand sunt pe jumatate prajiti, adaugam usturoiul taiat in felii subtiri si mai prajim pana devin aurii. Ii scoatem si asezam intr-un recipient de lut(sau in pirex). Taiem baconul in felii lunguiete nu prea mari si calim putin apoi ii punem peste cartofi. intre timp preparam sosul bechamel prin topirea untului si adaugam faina. Amestecam bine si punem laptele cate putin amestecand in continu ptr cca 5 min. Mai adaugam putina sare si turnam peste cartofi apoi punem si branza si lasam la cuptor in partea de sus si dam cuptorul la functia de gratar 180C ptr cca 15 min.(daca nu aveti, nu e nici o problema, se poate si in cuptor traditional la foc tare 200C)

Se serveste imediat fierbinte!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofii matusii Carmen" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Musaca cu branza