Caş la cuptor

de Lia_ in Mancare copii, 20 Iul 2014 | 11201 vizualizari

 

Foarte buna a fost calda, insotita de o salata de ardei copt si la fel de buna a fost rece, a doua zi dimineata, la micul dejun. Este o reteta dinArdeal.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr cas sfarimat in bucati
  • 1 lingura unt
  • 1 lingura faina
  • 4 oua
  • 1 ceasca smantana
  • sare,piper
  • boia (mai buna afumata)
  • OPTIONAL
  • alaturi salata de ardei copt
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Caş la cuptor:

1. Din timp, pui casul la scurs daca mai pastreaza zer.

2. Preancalzesti cuptorul la 180 grade.

3. Sfarami casul.

4. Ungi cu untul o oala/cratita ceramica (de pamant). Asezi tot casul intr-un singur strat.

5. Intr-un castron, amesteci ouale intregi cu un tel, ca pentru omleta. Apoi adaugi smantana, sarea, piperul, omogenizezi, si faina parte cu parte amestecand continuu. Bati bine amestecul si apoi il toarni peste cas.

6. Presari deasupra cu boia si introduci cratita pe gratarul de la cuptor la foc molcom (cam 180grd) pentru 30 de minute sau pana totul capata o frumoasa culoare aurie (la mine a durat mai mult).

Sa va fie de folos!

TIPS-URI

1

Buna mi s-a parut recomandarea sa ii asociez o salata simpla de ardei copt: fisii de ardei copt curatat de pielita si seminte si amestecate cu masline negre, sare, zahar (un varf de lingurita), otet balsamic si citiva stropi de ulei de masline, dupa propriul vostru gust.

Daca ti-a placut reteta noastra "Caş la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (25)

iry-gabriela 1

27.03.2015, 21:29

Chear trebuie încercată

Lia_ 1

28.03.2015, 05:45

da, Iri

Rahela Velicu 1

21.06.2021, 14:31

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Branza proaspata pentru bebelusi