Castraveti in otet

de Bucataras Medi in Conserve, 16 Iul 2013 | 3193 vizualizari

 

Eu dau castraveciorii,cina da friptura?:))

 

INGREDIENTE

  • Pentru aceasta reteta nu am cantitati exacte,totul este ochiometric.
  • castraveti ochiometric
  • zahar ochiometric
  • sare ochiometric
  • otet ochiometric
  • morcov ochiometric
  • boabe de mustar ochiometric
  • foi de dafin ochiometric
  • boabe de piper ochiometric
  • flori de marar uscate tot ochiometric
  • Dupa preferinta mai puteti adauga ceapa si usturoi .eu nu am adaugat,prefer fara aceste ingrediente!
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Castraveti in otet:

Castravetii se spala si se aseaza frumos in borcane(eu am folosit borcane de 1,700 ml )
Borcanele trebuie sa fie foarte bine uscate.
In fiecare borcan punem o lingurita  boabe de mustar,o lingurita  boabe de piper,2 foi de dafin si cateva rondele de morcov(7-8).Adaugam apoi cate 2 linguri rase de sare,4 linguri rase de zahar si otet cam de 3 degete.Deasupra punem cate o floare de marar uscat.La final se completeaza cu apa rece.
Sigilam cu capac fiecare borcan in parte.
Intr-o cratita ,pe fundul careia am pus un prosop de bucatarie ,asezam borcanele cu castraveciori. pe care le-am  invelim in ziare sau in prosoape mici de bucatarie astfel incat in timpul fierberii sa nu se atinga  intre ele si sa se sparga..
Adaugam apa rece in cratita ceva mai jos de gatul borcanelor si lasam la foc moderat (circa 15-20 min) pana la schimbarea  culorii castravetilor.
Tragem cratita de pe foc si lasam ca borcanele sa se raceasca in cratita.
Cand s-au racit scoatem borcanele din cratita,le stergem si apoi le depozitam in camara,
Se pot manca dupa circa 2 saptamani.

Daca ti-a placut reteta noastra "Castraveti in otet" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (29)

Lau 1

16.07.2013, 20:59

Rocsi 1

16.07.2013, 21:06

Cat de bine arata borcanele cu castraveciori

laura_n 1

16.07.2013, 22:03

si astia sigur nu sunt ochiometric...expirati)

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Reteta de mazare congelata pentru iarna