Castraveti in otet

de Lau in Retete Delikat, 11 Aug 2018 | 2570 vizualizari

 

"Gatesc cu noile condimente Delikat cu ingrediente 100% naturale"

 

INGREDIENTE

  • 1 cana otet de mere
  • 1/2 cana otet de vin
  • 1 cana apa
  • 1 lingurita boabe de mustar
  • 1 lingurita boabe de piper
  • 1 lingurita ienibar
  • 1/2 plic ierburi si marar
  • 150 g zahar brun
  • 3 linguri sare
  • 1 varf cutit turmenic
  • 2 foi de dafin
  • 1 varf cutit boia de ardei iute
  • 4 kg castraveti
  • 5-6 cepe rosii
  • 1/2 plic ierburi si marar
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Castraveti in otet:

Castravetii ii spalam si ii taiem felii, adaugam sarea, amestecam bine si lasam 30 min la rece.

Intre timp, punem apa, otetul, zaharul si condimentele la fiert 2-3 clocote.

Castraveti ii trecem pe sub un jet de apa rece, adaugam ceapa tocata solzisori, ierburi si marar, amestecam, adaugam lichidul si amestecam bine, acoperim cu o folie si lasam sa se raceasca.

Spalam borcanele si le sterilizam, adaugam castraveti si zeama cat sa acopere, infiletam bine si depozitam in frigider sau camara.

 Se pastreaza foarte bine in frigider in caserole, cca. 2 saptamani, eu o folosesc ca o garnitura rapida la friptura sau altele, cat timp este gata gratarul si salata de castraveti este gata:)

Daca ti-a placut reteta noastra "Castraveti in otet" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Coaste de porc la cuptor