Castraveti la otet dulci acrisori

de Bunica in Conserve, 26 Iul 2014 | 15185 vizualizari

 

Am vazut reteta pe Blogul Caietul cu retete al Violetei Postolache. M-a tentat felul cum aratau castravetii si faptul ca au putina sare.Asa ca ..........executarea;)E.....cu mici modificari pe ici pe colo;)Multumesc Violeta!>:D

 

INGREDIENTE

  • 4 kg. castraveti
  • 1/2 kg. zahar
  • 1 l. otet
  • 1 l. apa
  • 2 linguri sare grunjoasa
  • 2 morcovi
  • 2 cepe
  • 8 flori de marar
  • 4 lingurite boabe de mustar
  • 4 lingurite boabe de piper
  • 4 borcane a 1,700 l fiecare
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Castraveti la otet dulci acrisori:

Intr-o oala de 5 l. se amesteca otetul,apa,zaharul , sarea si se pun la fiert pana dau in clocot.

Castravetii se curata de codite si restul de floare ramas in varf .

Se spala bine si se lasa la scurs intr-o cratita sau lighean.

Cand solutia da in clocot ii oparim 1-2 minute,pana isi schimba culoarea.

Se scot si se lasa la racit.

Se taie ceapa julien si morcovul rondele.

Borcanele  se spalate  si sterilizeaza.

Luam fiecare borcan in parte si punem la fundul lui  floare de marar,ceapa,morcov.

Asezam castravetii .

Printre ei punem rondele de morcov si ceapa.

In fiecare borcan se pune cate o lingutita de bobe de mustar si piper.

Am pus deasupra a doua floare de marar.

Turnam solutia ramasa  si lasam sa se raceasca.

Infiletam capacele si la camara sau boxa cu ele.

 

TIPS-URI

1

Se oparesc pana isi schimba culoarea

2

I-am oparit in doua transe..

3

In fiecare borcan am pus si cate o bucatica de hrean.

Daca ti-a placut reteta noastra "Castraveti la otet dulci acrisori" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sandwich cu ciuperci portobello și gorgonzola

ieri la 10:02

Gogosi cu lingura reteta cu iaurt si fara dospire

pe 10.06 la 21:28

TOP
utilizatori

 Merisor

1100 puncte

Caty

1096 puncte

Rocsi

511 puncte

Valclaudia

300 puncte

RODIMUR

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Castraveti la otet (pentru iarna)