Castraveti murati (de vara)

de MOKUSKA in Muraturi, 3 Aug 2014 | 11257 vizualizari

 

In timpul verii nu ne saturam de salatele de cruditati, este la ordinea zilei sa pregatim o salata rapida. Dar uneori mai simtim nevoia sa mancam ceva mai sarat si mai acru, desi stiu nu este foarte sanatos. Vreau sa precizez ca acesti castraveti sunt crescuti in ghivece de flori ;)

 

INGREDIENTE

  • 2 kg castraveti verzi
  • marar si cimbru uscat
  • apa
  • sare dupa gust
Portii: 8
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Castraveti murati (de vara):

Pe fundul borcanelor se aseaza marar si cimbru dupa plac.

Spalam castravetii si ii asezam in borcane. Umplem borcanele cu apa, lasand deasupra putin loc liber (1-2 cm).

Apa se revarsa intr-o cratita si se sareaza dupa gust. (la 1 L de apa se pune 1 lingura rasa de sare)

Varsam saramura peste castraveti, asezam crengute de marar si cimbru, acoperim cu o farfuriuta.

Asezam borcanele intr-o tava si le lasam 3-4 zile la loc calduros.

Daca vreti sa se acreasca mai repede, puneti o felie de paine in fiecare borcan.

Daca ti-a placut reteta noastra "Castraveti murati (de vara)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

reisnaor_2006 1

03.08.2014, 12:55

super reteta

MOKUSKA 1

03.08.2014, 17:27

Mulțumesc

Panacris 1

13.08.2014, 17:49

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ardei opariti