Castraveti murati in doua zile (Castraveti covasiti)

de mirela0911 in Muraturi, 28 Iul 2011 | 9883 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • castraveti
  • 1 crenguta de marar
  • 1 crenguta de cimbru
  • 2-3 catei de usturoi
  • o feliuta de paine
  • apa
  • sare
  • 1 borcan de 4 litri
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Castraveti murati in doua zile (Castraveti covasiti):

Se spala bine castravetii si se taie ambele capete apoi se cresteaza si de o parte si de alta pana la jumatatea castravetelui, dar in directie opusa.

Se pune pe fundul borcanului cimbrul si mararul apoi se aseaza castravetii si se pun cateii de usturoi. Se toarna apa in borcan, apoi o rasturnam intr-un vas. La borcanul de 4 litri se pun 4 linguri rase de sare. Se amesteca pana se dizolva sarea, apoi o turnam peste castraveti. Se pune deasupra o felie de paine si se acopera borcanul cu o farfurie mica. Se duce borcanul undeva afara la soare.

In doua zile sunt gata. Sunt excelenti!!! 

Se pastreaza la frigider!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Castraveti murati in doua zile (Castraveti covasiti)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

mirela0911 1

29.07.2011, 21:04

Multumesc tuturor intr-adevar sunt foarte buni, ca de multe ori ii mananc asa goli si reci

Cris2711 1

31.07.2011, 13:18

Panacris 1

17.08.2011, 15:34

Foarte buni!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Gogonele in saramura