Castraveti murati la soare

de Corinuta in Muraturi, 16 Iul 2014 | 12198 vizualizari

 

Este prima oara cand fac si au iesit nesperat de buni, chiar pot spune ca sunt cei mai buni castraveti murati pe care i-am mancat! Cand am vazut reteta pe site-ul Oliviei Steer, mi-am adus aminte ce mult imi placeau vara cand ii punea bunica la murat. Intamplarea a facut sa si gasesc castraveciori si sa am acasa un borcan mare asa ca....am trecut la treaba!

 

INGREDIENTE

  • 1,5 kg castraveciori
  • 2 litri de apa
  • 2 linguri cu sare mare neiodata
  • 4-5 catei de usturoi
  • 2-3 bete de marar inflorit
  • 1 ardei iute
  • 1 lingura condimente ptr muraturi: boabe de mustar,piper,coriandru
  • 1 felie de paine integrala
Portii: 1
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Castraveti murati la soare:

Se pune la fiert apa, iar apoi se lasa sa se raceasca pana devine calduta, dupa care se pune in ea sarea si se amesteca pana la dizolvare.

Se spala bine castravetii si se zvanta, apoi se aseaza cat mai inghesuiti intr-un borcan mare (de vreo 3 litri) spalat bine si uscat. Printre ei se pun cateii de usturoi, ardeiul iute, firele de marar si boabele de condimente.

Se toarna apa calduta in borcan si se "capaceste" cu felia de paine. Se lasa pe pervazul ferestrei la soare aprox. 2-3 zile pana se mureaza, in functie de cat de cald este afara si cat de acrii ii doriti.

Dupa ce s-au murat se scoate felia de paine din borcan si se pastreaza la frigider.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

ai mei au stat chiar 4 zile la "soare" pentru ca nu a fost cald la noi nu s-au murat asa de repede

Daca ti-a placut reteta noastra "Castraveti murati la soare" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

Ksenya 1

18.07.2014, 09:39

Multumesc,m-am luminat acu'!

Lavinia 1

18.07.2014, 17:37

minunati

mihaelar63 1

26.07.2014, 14:24

Buni cand te prinde dorul de ceva acrisor

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Castraveti murati in otet