Catina cu miere, la borcan - pt imunitate si vitamina C

de cristinne in Conserve, 30 Sep 2010 | 137410 vizualizari

 

Catina alba este un adevarat panaceu. Are printre alte vitamine, cel mai ridicat continut de vitamina E, Fsi C ( -cica de 14 ori mai mare decat a lamaii si de 2 ori mai mare decat a celebrului maces). Proprietăţile antioxidante ale cătinei o recomandă pentru întărirea sistemului imunitar (este capabilă să vindece virozele respiratorii şi gripa), sănătatea ochilor şi prevenirea îmbătrânirii, reglarea sistemului endocrin, reglarea nivelului de lipide din sânge, reducerea inflamaţiilor.
Fructele de catina se recolteaza din august pana la sfarsitul lui octombrie, dar si iarna daca le gasiti aproape inghetate pe mladite, sunt perfecte!
Pe timpul iernii, fructele se pastreaza foarte bine in miere de albine.

 

INGREDIENTE

  • - miere
  • - fructe de catina  
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Catina cu miere, la borcan - pt imunitate si vitamina C:

Se foloseste o parte miere si 3 parti fructe de catina. Intr-un borcan se pun fructele de catina spalate in prealabil pana se umple borcanul pe 3 sferturi. Un sfert se adauga miere, se amesteca si se tine la rece (este valabil la frigider si 2 ani). Se consuma cate o lingurita, mestecata in fiecare dimineata pe stomacul gol

Daca ti-a placut reteta noastra "Catina cu miere, la borcan - pt imunitate si vitamina C" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Gogosari marinati, umpluti cu struguri