Cea mai buna friptura de porc

de mihaelar63 in Porc, 27 Apr 2020 | 4809 vizualizari

 

 Ieri am avut cotlet de porc in meniu. Cu aceasta ocazie mi-am testat o idee legat de prepararea cu pasta rosii, busuioc si usturoi. Declar aceasta reteta cea mai buna fripturica de porc!!!!

 

INGREDIENTE

  • 700 gr cotlet de porc
  • 100 gr ulei masline
  • 2 linguri pasta rosii
  • 1 lingura busuioc uscat maruntit
  • 1 lingura rasa usturoi uscat granulat
  • 1/2 lingurita piper cu lamaie
  • sare
  • Pt piure :
  • 500 gr cartofi
  • 100 gr unt
  • sare 
  • usturoi verde
  • patrunjel verde
Portii: 2
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cea mai buna friptura de porc:

  1. Cotletul de porc se taie pe jumatate si apoi se feliaza in felii mai groase.
  2. Usor cu ajutorul mainii se taseaza si se intinde cotletul; fraged de porc.
  3. Se prepara un amestec din pasta rosii, ulei masline, piper, sare, usturoi granulat si busuioc.
  4. Se ung feliile de carne pe ambele parti cu amestecul de condimente , ulei si pasta de rosii .
  5. Lasati sa se odihneasca carnea ,pentru marinare la rece, timp de o ora.
  6. Se pune tava cu carne si o jumatate de cana cu apa la cuptor.
  7. Eu am preparat carnea la 205 grade.
  8. Cat timp carnea se coace, pregatiti piureul.
  9. Fierbeti cartofi in apa sarata cu patrunjel verde si usturoi verde tocat.
  10. Cartofii fierbinti, fierti se zdrobesc si se amesteca cu unt.
  11. Serviti friptura de cotlet si piureu, insotita de salata preferata.

TIPS-URI

1

Lasati sa se odihneasca carnea, pentru marinare la rece, timp de o ora.

2

Puteti folosi orice bucata de carne de porc aveti.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cea mai buna friptura de porc" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Picior de porc cu sos de hrean si smantana