Ceafa la tava alla Claudiu

de Sidy in Porc, 2 Mai 2010 | 11030 vizualizari

 

O reteta conceputa si executata de fiul meu Claudiu...

 

INGREDIENTE

  • 8 buc ceafa porc
  • 8 buc sunca afumata
  • 1 pahar ulei
  • 1 pahar vin alb
  • cimbru
  • alte plante aromate
  • zeama de lamaie
  • 3 fire ceapa verde cu cozi cu tot
  • 2 mere
  • 50 g unt
  • 5-6 morcovi
  • 3 linguri ulei de masline
  • sare
  • piper
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ceafa la tava alla Claudiu:

 Se pregateste marinada( baitul) din ulei, vin, zeama de lamaie, plantele aromate, cimbru sare si piper. In acest bait se scufunda feliile de ceafa si se tin la rece cateva ore bune sau de seara pina dimineata.

Ceapa verde se taie in fasii subtiri. Merele se curata si se taie felii. Morcovii se curata, se spala si se taie in doua pe lungime.

Punem cuptorul la incalzit la 180 de grade.

Luam o tava pe care o ungem cu unt si asezam in ea feliile de ceafa marinate.Mai punem sare si piper daca este cazul.Deasupra feliilor de carne asezam feliile de sunca afumara, feliile de mere si fasiile de ceapa verde.La sfarsit asezam morcovii si stropim cu putin ulei de masline si cateva linguri din bait.

Dam tava la cuptor si lasam sa se coaca ceafa pina se patrunde bine. Ceafa se serveste cu cartofii aurii langa si legumele din tava.

Pofta mare !

Daca ti-a placut reteta noastra "Ceafa la tava alla Claudiu" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (3)

Rocsi 1

02.05.2010, 18:32

epurasha2bb 1

03.05.2010, 12:01

foarte interesant Sidy!

nadina73 1

03.05.2010, 14:04

arata foarte bine felicitari si 5 furculite

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ceafa de porc, gatita la cuptor la foc mic