Ceapa Umpluta (pentru 2 portii)

de nico15 in Mancaruri de post, 8 Apr 2013 | 2485 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 6 cepe
  • 3 linguri de orez
  • 1 morcov
  • 2 linguri de ulei
  • 1 lingurita de cimbru
  • 2 lingurite de stafide
  • 150 ml de supa
  • Sare cu telina
  • Piper si boabe de piper rosu
  • Vin alb
  • Supa de legume
  • Otet balsamic
  • Fulgi de chilly
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ceapa Umpluta (pentru 2 portii):

Vom alege patru cepe, aproximativ de aceeasi marime, le curatam de frunze. Pregatim o cratita in care adaugam apa si sare, adaugam ceapa(4 bucati) si o lasam aproximativ 15 minute pana se-nmoaie. Dupa aceea o scoatem si o lasam putin sa se raceasca, o trecem printr-un jet de apa rece si incepem sa ii scoatem frunzele din interior, pentru a putea sa facem loc la umplutura.

Pentru umplutura taiem cele doua cepe ramase fin, radem morcovul. Intr-o tigaie non aderenta adaugam uleiul dupa care adaugam ceapa si morcovul si le vom sota, dupa ce acestea au prins culoare adaugam si orezul si stafidele si lasam sa se prinda uleiul de orez dupa care adaugam vinul alb si cimbru, lasam sa se intrepatrunda aromele si sa se evapore alcoolul din vin, dupa aceea adaugam 100 ml de supa si lasam sa scada, adaugam cimbru si saram si piperam, luand tigaia de pe foc.

Umpem cepele cu compozitia, ungem o tava cu putin ulei, punem cepele umplute le decoram cu piper boabe rosu si punem restul de supa, dand la cuptor proximativ 25 de minute.

Decoram ca in imaginile alaturate si servim.

Pofta Buna.

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ceapa Umpluta (pentru 2 portii)" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ceapa umpluta, la cuptor