Chec aperitiv

de leoflori in Aperitive / Garnituri, 9 Iun 2009 | 18158 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pt.aluat :
  • 250 gr.faina
  • 2 oua
  • 60 gr.unt / margarina
  • 25 gr.drojdie ( 1 cubulet)
  • un vf.cutit de sare
  • 2 iaurturi ( 140 gr.fiecare)
  • 200 ml.lapte
  • Ingrediente pt. umplutura :
  • 3 cabanosi afumati
  • 200 gr. cascaval
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec aperitiv:

Se poate servi cu smantana deasupra.
Se poate folosi salam in loc de cabanos. Acesta din urma este insa mai picant si mai gustos.
Se poate folosi bineinteles o tava de chec obisnuita, dar aceasta rotunda (bundt pan) e mai aspectoasa.
SAU
Am facut alt chec, urmand aceeasi reteta dar fara a adauga iaurt si cu drojdie uscata in loc de drojdie proaspata. In loc de unt, 100 ml.ulei.

Iar umplutura a fost de : 7 carnaciori afumati, 200 gr.cascaval, 1 ardei gras rosu, 2 legaturi marar, 2 oua,sare,piper, deasupra am ras mult cascaval. Se taie cand s-a racit complet.

Se mixeaza ouale cu sarea bine, apoi se adauga treptat faina si iaurturile.
Margarina / unt se topeste si se lasa putin sa se racoreasca apoi se adauga peste aluat.
Drojdia se dizolva in laptele caldut si se toarna peste compozitie, mixandu-se bine.
Aluatul va fi moale, lichid .
Se adauga apoi cabanosul si cascavalul taiate cubulete.( cabanosul feliute)
Se unge tava bine cu margarina, se tapeteaza cu faina, se toarna compozitia si se lasa la crescut la cald 45-50 minute.
Se coace cca 45 -50 minute.
Se face proba scobitorii.
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec aperitiv" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Cascaval pane cu piure de cartofi