Chec aperitiv cu spanac

de La Ancuta in Aperitive / Garnituri, 6 Iun 2013 | 5625 vizualizari

 

Mie imi place mult spanacul, dar piticul nu vrea sa-l manance sub nicio forma. Am incercat sa-l ascund in diferite preparate, dar si-a dar seama :D. La fel s-a intamplat si cu acest chec pe care l-am vazut la Laura (http://www.bucataras.ro/retete/chec-aperitiv-cu-spanac-45955.html). Noi am fost foarte incantati, iar voua, daca va place spanacul va recomand sa-l incercati.

 

INGREDIENTE

  • 500 g spanac
  • 50 g telemea de oaie (eu atat am avut)
  • 1 legatura marar proaspat
  • 150 g f aina
  • 3 oua
  • 1 lingurita praf de copt
  • 120 ml lapte
  • 80 ml ulei
  • 50 g unt
  • sare
  • piper
  • seminte de in si susan (pentru presarat deasupra)
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec aperitiv cu spanac:

Salam spanacul apoi il fierbem 3 minute in apa cu sare. Scurgem spanacul bine de apa si il tocam marunt.

Intr-o tigaie topim untul si sotam spanacul putin adaugand sare si piper. Dam deoparte si adaugam mararul tocat.

Separat mixam ouale cu un praf de sare iar apoi adaugam uleiul in fir subtire si laptele. Faina o amestecam cu praful de copt si o incrporam usor in compozitie. La final adaugam branza maruntita (sau data pe razatoarea cu ochiuri mari) si spanacul. Data viitoare voi pune mai multa branza :D. Daca branza nu este
prea sarata putem sa mai adaugam putina sare.

Turnam compozitia in tava de chec tapetata cu hartie de copt si nivelam. Presaram deasupra seminte de in si susan si dam la cuptor, la foc potrivit pana se rumeneste deasupra (~50 minute).

Lasam sa se raceasca in tava apoi il putem servi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec aperitiv cu spanac" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Chec aperitiv cu masline (reteta video)