Chec aperitiv de post

de cismaru_nicoleta in Mancaruri de post, 16 Mar 2011 | 42614 vizualizari

 

Nici eu si nici sotiorul nu tinem(din pacate) post dar am avut 2 musafiri nepoftiti dar bine primiti duminica seara la masa si atunci auzind ca ea tine post am hotarat sa fac ceva rapid si bun...
Imi pare rau ca nu am sectiune,nu puteam sa-i fac poze in gura omului,,:)):)):))...dar chiar arata demential de bine...dar dc mai fac...o sa revin si cu poze de sectiune

 

INGREDIENTE

  • 1 kg cartofi
  • 2 cani mari de faina
  • 350 gr ciuperci champignon brune
  • 2 morcovi
  • 1/2 conopida
  • 1/ardei galben
  • frunze de patrunjel
  • 150 ml iaurt simplu de soia
  • 50 ml lapte de post din soia
  • sare 
  • piper
  • 1/2 lingurita rozmarin uscat
  • 1 plic intaritor sosuri(are un gust chiar foarte bun)
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec aperitiv de post:

Pai e foarte simplu..

Am oparit toate legumele taiate rondele si le-am pus pe un servet la scurs

Faina am amestecat-o cu laptele,putina sare si un vf de cutit natriu..am omogenizat bine si am pus in tava de chec fara sa o tapez cu nimic,la cuptorul preincalzit pret de aprox 10 minute sa creasca putin.

Apoi am scos tava cu aluat,am pus legumele pe rand,rondele,ciupercile taiate in doua,conopida buchetele,si ultimul strat,la fel ca primul de cartofi

Peste am turnat o compozitie facuta din iaurt,condimente,rozmarin,3 lg faina si un plic intaritor de sosuri,preparat dupa instructiunile proprii..

peste sos am ornat cu putine legume sa arate mai frumos,,,

A pus in cuptorul deja incalzit la aprox 200 grade...A durat cam 30 min sa se rumeneasca bine

Nu pot decat sa imi fie ciuda ca nu a mai ramas de la masa macar o feliuta sa fac si eu o poza...bine daca erau prieteni apropiatai imi permiteam..dar asa...

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec aperitiv de post" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pasta de masline