Chec bicolor cu seminte

de Valclaudia in Dulciuri, 21 Feb 2016 | 5750 vizualizari

 

va astept dimineata la cafea :)

 

INGREDIENTE

  • 6 oua mari de casa
  • 6 linguri zahar tos
  • 6 linguri apa minerala
  • 200 gr. unt gras
  • 10 linguri faina alba proaspat cernuta
  • un praf de sare
  • 2 linguri pudra de cacao
  • 1/4 lingurita turmeric
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1/2 plic praf de copt
  • 2 linguri mix de seminte (susan, in, floarea soarelui)
  • cca 20 gr. zahar pudra pentru decorat
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec bicolor cu seminte:

Preincalzim cuptorul la 180 grade.

Separam albusurile de galbenusuri.

Albusurile se bat spuma cu praful de sare.

Galbenusurile se mixeaza cu zaharul, turmericul,zaharul vanilat, praful de copt si untul tinut la temperatura camerei cel putin o ora.

Adaugam rand pe rand cele 6 linguri de apa minerala, apoiincoproram faina si albusurile altenandu-le.

Tapetam doua tavi de chec cu hartie de copt.

Compozitia o impartim in doua.

Intr-una din parti incorporam pudra de cacao, apoi turnam in cele doua tavi intai 3/4 din compozitia care contine cacao, apoi pe mijloc turnam compozitia galbena iar peste aceasta restul de compozitie maro.

Presaram cate o lingura de seminte peste fiecare chec.

Dam tavile la cuptor pentru 35 minute, facem testul cu scobitoarea si daca aceasta iese curata scoatem tavile din cuptor, le lasam la racorit,apoi portionam si servim.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec bicolor cu seminte" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

Rahela Velicu 1

23.02.2016, 10:42

Ce chec bun!

mirela0911 1

25.02.2016, 18:20

Pufos si bun!

RuxyRux 1

26.02.2016, 20:30

Ce pot sa mai spun? Un deliciu la cafea...am rapit o bucatica Extraordinar!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ghimbir confiat