Chec cu cocos

de ela in Prajituri, 21 Oct 2014 | 3006 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 5oua
  • 1cana zahar pudra+1/2 cana
  • 100gr unt moale
  • 1cana lapte
  • 2cani faina
  • 3linguri cacao
  • 1lingurita esenta vanilie
  • 100gr fulgi de cocos
  • 1plic praf de copt
  • 1plic zahar vanilat
  • 80gr caise confiate(pot fi si proaspete sau alt fruct)
  • 1praf de sare
  • 150gr ciocolata menaj+50ml lapte+50gr unt +1lingura coniac - pentru glazura
  • ciocolata alba rasa pentru decor
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu cocos:

Caisele confiate se pun la hidratat intr-o ceasca cu apa fierbinte si se lasa minim o ora.Se scurg de apa si se taie marunt o parte,lasam cateva pentru ornat.
Separam albusurile de galbenusuri.
Mixam untul cu  1/2 cana de zahar pudra pana se albeste si devine cremos,apoi incorporam galbenusurile si punem esenta de vanilie.
Mixam albusurile cu un praf de sare pana se intaresc,apoi adaugam treptat o cana de zahar pudra(folosim aceiasi cana pentru a masura toate ingredientele din reteta).Punem spuma pezte crema de unt si amestecam usor,apoi adaugam nuca de cocos si zaharul vanilat.
Faina o amestecam cu cacaoa si praful de copt si le cernem,apoi le incorporam in compozitia de mai sus.Adaugam laptele,apoi punem fructele confiate si amestecam usor la final.
Punem compozitia intr-o forma mai mare de chec tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit cam 50-60minute(facem trstul cu scobitoarea).
Scoatem din cuptor si lasam sa se racoreasca putin.Intre timp facem glazura:topim ciocolata,adaugam untul si lingura de coniac,apoi laptele .Punem glazura peste chec cand s-a racit putin.Ornam cu fulgi de ciocolata alba si fructe confiate.Servim langa o cafea sau o cana de lapte.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu cocos" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Chec cu visine si cocos