Chec cu morcovi si nuca

de Angelina_Elena in Prajituri, 12 Oct 2011 | 3941 vizualizari

 

Iata ca putem folosii si altfel morcovii....nu doar in supe,ciorbe,salate,ci si ca desert...Si vreau sa va spun ca a iesit un desert tare buuun!!!:)reteta o am de pe site-ul reteteinimagini.ro(reteta originala nu are umplutura)

 

INGREDIENTE

  • 1 pahar si jumatate faina
  • 1 pahar si jumatate zahar
  • 1 pahar ulei
  • 1 pahar si jumatate morcov ras
  • 3 oua
  • 1 linhurita praf de copt
  • 1 lingurita bicarbonat
  • 1 praf de sare
  • jumatate lingurita scortisoara
  • UMPLUTURA:
  • 100 grame nuca taiata marunt
  • 50 g unt topit
  • 2 linguri si jumatate faina
  • 3 linguri zahar
  • putina scortisoara
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu morcovi si nuca:

Intr-un vas amestecam faina, zaharul, praful de copt ,bicarbonatul, praful de sare si scortisoara. Adaugam morcovii, amestecam bine, apoi adaugam uleiul si ouale. Se amesteca cu o lingura de lemn (la inceput va fi mai uscat, dar pe parcurs morcovii lasa zeama).Tapetam o tava de chec cu hartie de copt si putin ulei. Punem compozitia in tava si bagam la cuptorul incalzit.

In alt vas amestecam untul topit cu zaharul, adaugam nucile maruntite, faina si scortisoara. Amestecam bine. Dupa ce am terminat cu umplutura, ne uitam in cuptor sa vedem daca checul s-a inchegat putin deasupra. Daca s-a inchegat, deasupra lui punem usor umplutura de nuca. Atentie!!! NU apasam...deoarece umplutura va intra singura in compozitie. Bagam tava din nou la cuptor si lasam 35-40 de minute pana cand este copt, facem testul cu scobitoarea. Dupa ce s-a copt, il scoatem din cuptor si il mai lasam in tava pana se raceste putin.

Se decoreaza cu zahar pudra.

TIPS-URI

1

Pentru a masura ingredientele folosim un pahar de 250 ml.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu morcovi si nuca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Baigli cu nuca